Visie

Mijn uitgangspunt is dat elke hulpvraag een goede vraag is, niets is gek. Er is moed voor nodig om hulp te vragen bij problemen. Veel meer dan er voor nodig is om in je eentje door te gaan in het zelfde spoor. Of je kind geruststellend te blijven toespreken.

Ik werk vanuit een holistische manier, kijkend naar het kind en zijn omgeving. Een kind mag zijn wie hij in werkelijkheid is, met zijn eigen wensen, interesses, karakter, sociale behoeften en gedragingen. Het gedrag dat een kind laat zien is een symptoom. Samen met het kind en zijn ouders (en bv. school) gaan we op zoek naar de vraag achter het gedrag van waar het kind en/of de omgeving last van heeft. Waarom laat het kind juist dat gedrag zien? Wat wil het kind daarmee duidelijk maken?

Als kinder-en jeugdpsycholoog ga ik uit van de mogelijkheden van mensen. Het is van belang om er achter te komen welke dingen goed gaan en waarom ze goed gaan. Als je daar achter bent, kun je deze kennis gebruiken in situaties die lastiger zijn. Elke hulpvraag verlangt een eigen wijze van werken, die goed aansluit bij het kind en de ouders. Pas dan komen er oplossingen vanuit hun mogelijkheden, zodat blijvende veranderingen optreden, waarbij beiden zich goed bij voelen.