Over

Young Mind support

Mijn naam is Sandra A Campo en ik ben in 1993 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden als Orthopedagoog. In 2002 behaalde ik mijn kwalificatie als GZ-psycholoog. In 2012 ronde ik mijn opleidingen af tot cognitief gedragstherapeut en EMDR Europe Practioner VEN. In datzelfde jaar richtte ik mijn eigen praktijk Young Mind Support op, in Gezondheidscentrum Met Stip te Nieuwerkerk aan den IJssel waarbij verschillende hulpverleners met verschillende professies met elkaar samenwerken.
In 2013 sloot ik mij aan bij 1nP. In 2018 ben ik gekwalificeerd als supervisor voor de VGCT.
In de eerste jaren na mijn studie ben ik aanvankelijk praktisch aan de slag gegaan in het werken met kinderen om een medisch kleuterdagverblijf en een 24/7 behandelgroep gericht op autisme (Yulius), zodat ik zelf kon ervaren hoe kinderen reageren en zich gedragen. Daarna heb ik als GZ-psycholoog jarenlang ervaring op gedaan in de diagnostiek (het stellen van diagnoses zoals angststoornis, ADHD, depressie en autismespectrumstoonisssen) en behandeling van kinderen en jongeren bij verschillende grote GGZ instellingen (Yulius, Centrum Autisme Rivierduinen en K&J Rivierduinen).
In 2008 ondersteunde ik ouders van een jongere met een autismespectrumstoornis bij het opzetten van het ouderinitiatief TaDaiMah. Zodat zij hun droom, namelijk een woongroep in Sliedrecht, waarin hun zoon veilig (begeleid) zelfstandig zou kunnen gaan wonen konden waarmaken. Deze droom is begin 2014 gerealiseerd. De begeleiding van het woonproject als gedragsdeskundige geeft ik samen vorm met Lida van der Put, eveneens GZ-psycholoog.
Vanaf september 2017 werk ik volledig in mijn eigen praktijk Young Mind Support als vrijgevestigd GZ psycholoog. Begin 2018 behaalde ik mijn kwalificatie als supervisor voor de VGCT. In dezelfde periode pakte ik werkzaamheden op voor het JOS team (Jeugd Ondersteuning op Scholen van ENVER) enerzijds gericht op consultatie voor de JOS-medewerkers en anderzijds gericht op zowel triage als korte behandelingen (EMDR voor eenmalig trauma) voor de leerlingen.

Young Mind Support

Samenwerken

Vanuit Young Mind Support werk ik samen met:

Young Mind Support is aangesloten bij de Vakgroep GGZ. In de vakgroep is een 10 -tal vrijgevestigde (s)ggz praktijken uit Zuidplas, Gouda, Reeuwijk en Bodegraven vertegenwoordigd.

Over

mijn visie

Mijn uitgangspunt is dat elke hulpvraag een goede vraag is, niets is gek. Er is moed voor nodig om hulp te vragen bij problemen. Veel meer dan er voor nodig is om in je eentje door te gaan in hetzelfde spoor of je kind (of jezelf) geruststellend te blijven toespreken.

Ik werk vanuit een holistische manier, kijkend naar het kind en zijn omgeving. Een kind mag zijn wie hij in werkelijkheid is, met zijn eigen wensen, interesses, karakter, sociale behoeften en gedragingen. Het gedrag dat een kind laat zien is een symptoom. Samen met het kind en zijn ouders (en bv. school) gaan we op zoek naar de vraag achter het gedrag van waar het kind en/of de omgeving last van heeft. Waarom laat het kind juist dat gedrag zien? Wat wil het kind daarmee duidelijk maken?

Als kinder-en jeugdpsycholoog ga ik uit van de mogelijkheden van jonge mensen. Het is van belang om er achter te komen welke dingen goed gaan en waarom ze goed gaan. Als je daar achter bent, kun je deze kennis gebruiken in situaties die lastiger zijn. Elke hulpvraag verlangt een eigen wijze van werken, die goed aansluit bij het kind en de ouders. Pas dan komen er oplossingen vanuit hun mogelijkheden, zodat blijvende veranderingen optreden, waarbij beiden zich goed bij voelen.