Informatie voor 

Kinderen 

Met welke vragen ga je naar Young Mind Support?

Er kunnen heel veel verschillende redenen zijn waarom je naar Young Mind Support gaat.  Bijvoorbeeld wanneer je vindt, dat je te veel last hebt van vervelende gevoelens en daar graag van af zou willen zoals wanneer je bang bent om alleen thuis te zijn of je vindt het spannend om een spreekbeurt te houden of je hebt moeite om je te concentreren. Of je hebt iets heel vervelends meegemaakt, waar je steeds weer aan moet denken; iemand is overleden of je bent gepest.

In het eerste gesprek bespreken we wat je zorgen of vragen zijn. We overleggen waar je graag aan wil gaan werken, en maken een plan. Daarna gaan we aan de slag: Bijvoorbeeld door te praten, tekenen of knutselen en opdrachtjes. Hierdoor leer je nieuwe dingen en ga je anders naar de dingen die je moeilijk vindt kijken en ga je je ook anders voelen. Elke keer als je komt krijg je ook oefeningetjes of opdrachtjes mee naar huis om thuis uit te voeren. Ook zijn er vaak gesprekjes met je ouders, zodat ze jou ook kunnen helpen om je beter te gaan voelen. Vaak kun je al snel (meestal na 6 tot 10 bezoekjes) zelf verder aan de slag. Soms zijn de zorgen of vragen die je hebt wat moeilijker, dan nemen we wat meer tijd (meer bezoekjes) om je verder te helpen.

Young Mind Support

Wat neem ik mee

Tijdens de laatste afspraak kijken we samen terug op alle afspraken en bedenken we wat voor jou belangrijk is om te onthouden om nog eens in een ander situatie te kunnen gebruiken. Deze jongen van 10 jaar, tekende zijn beeld van wat hij geleerd had gedurende de hele behandeling. Als je goed kijkt zie je, dat hij niet alleen de kamer tekende waarin hij alle afspraken was geweest, maar dat er allemaal plannetjes en hulpkaartjes waarmee gewerkt is, op tafel zijn getekend.

Young Mind Support

de praktijk