Informatie over 

De woongroep Tadaimah 

TaDaiMah  is een ouderinitiatief in Sliedrecht dat, in samenwerking met Tablis, een aantal appartementen heeft gerealiseerd voor jong volwassenen (18-25 jaar) met een stoornis in het autistisch spectrum en met een gemiddelde intelligentie. De jong volwassenen zijn begin 2014 (zo zelfstandig mogelijk) gaan wonen in een kleinschalige woonvorm, daarbij krijgen ze hulp en begeleiding waar nodig. De begeleiding zal worden aangestuurd door 2, in autisme gespecialiseerde orthopedagogen/GZ-psychologen.

De jong volwassen jongeren met autisme lijken op het oog normaal te kunnen functioneren, maar lopen in de alledaagse praktijk regelmatig tegen allerlei moeilijkheden aan. Zij hebben vaak moeite met het aangaan en onderhouden van sociale contacten. Door gezamenlijk te gaan wonen is de sociale omgeving minder bedreigend en kan vereenzaming voorkomen worden.  De hulpvraag is gericht op de organisatie van alledaagse zaken, zoals het aanbrengen en vasthouden van structuur in het leven, aansturing bij huishoudelijke werkzaamheden, de financiële administratie op orde hebben en het houden/maken/nakomen van afspraken met diverse instanties.

Naast individuele zorg, zullen ook gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd en zijn er ook plannen om vakanties te organiseren.

Wanneer u meer wil weten over het woonproject ‘TaDaiMah’, dan kunt u via mail contact opnemen via onderstaande button.